Omgeving

De Oost-Achterhoek heeft een zogenaamd coulissenlandschap. Een landelijke omgeving, agrarisch cultuurland afwisselend met bossen en op sommige plaatsen nog stukken natveen.

De omgeving is geschikt voor de rustzoeker die er graag in de natuur op uit trekt, maar ook indien u van vertier houdt, is er genoeg te beleven.

Vele fiets en wandelpaden staan u ter beschikking, o.a. via de knooppuntenroute. Op korte afstand bevindt zich ook een recreatieplas, “de Slingeplas” in Bredevoort.

Pittoreske dorpjes in de omgeving, en enkele grotere steden of dorpen met een regiofunctie en dus alle faciliteiten zoals musea en winkelcentra. ’s Zomers worden in de regio vele (toeristische) evenementen georganiseerd, waaronder markten/braderie├źn, fiets vierdaagsen, “Lichtstad” en boekenmarkten in Bredevoort, muziekfestivals, volksfeesten, bloemencorso’s etc.. Een tocht door de Oost-Achterhoek langs prachtige landgoederen en oude boerderijen. Onderweg kunt u rusten op diverse punten waar bankjes zijn geplaatst, o.a. nog enkele Boerenleenbankjes. Tevens zijn wij lid van de vereniging “Boer en Recreatie.”

Onze zelf gebouwde hooiberg met eenboerenleenbankje bij camping Slotboom.

Op onze mini-camping  is  foldermateriaal aanwezig met diverse wandel-fietsroutes, uitstapjes, evenemeten etc..

Er is een wandelkeuzenetwerk van 3000 km door de Achterhoek. Deze zijn bewegwijzerd, digitaal of in deelkaarten te verkrijgen bij het VVV, en heeft vele startlocaties.

In Aalten – Bredevoort en Winterswijk is een VVV-kantoor vestiging.

Bocholt (Dld) ligt op 10 km. afstand van onze camping. Een mooie stad, met een deels overdekt winkelcentrum. (voor een regenachtige dag).

Mini-camping Slotboom is een ideale uitvalshaven voor uitstapjes in omgeving of iets verder weg.

Ook voor een paar dagen Zwarte Cross in Lichtenvoorde, is van hieruit goed te bereiken. Nadien hier een rustige nacht.