Campingkovarna.nl Berichten Het uiterst veelzijdige België

Het uiterst veelzijdige België

België is maar zo’n klein land, hoe veelzijdig kan dat nou helemaal zijn?! Nou, behoorlijk veelzijdig. En juist de kleine omvang van het land maakt België zo leuk: binnen een paar uurtjes bevind je je in een compleet ander landschap, en in een heel ander cultuurgebied. Mocht je dus iemand zijn die snel verveeld raakt, dan is België de ideale locatie voor jou! Hier wordt een voorbeeldroute voor je uitgestippeld, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Voor dit soort vakanties zijn campings uitermate geschikt: een caravan is snel gereed voor vertrek, dus ben je in no-time op weg naar je volgende bestemming.

Aangenomen dat je je snel verveelt, ben je waarschijnlijk op zoek naar heel wat anders dan de Nederlandse cultuur en/of het Nederlandse landschap, dus laten we beginnen in Wallonië. Dit is een vrij dunbevolkt deel van België, dus hier kun je optimaal tot rust komen. Dat kan bijvoorbeeld door een lange wandeling of fietstocht door de Ardennen heen. Als je een partner hebt die met je meegaat, is het een leuk idee om ergens samen te gaan picknicken om te genieten van het romantische uitzicht.

Volgende bestemming: de Belgische kust. Dit is misschien wat te ver om in één dag te bereizen, dus het is aan te raden om halverwege te overnachten. Aan de kust kun je natuurlijk prima terecht met een eventuele partner. Maar de charme van de Belgische kust is ook alleen te ervaren. De kust is wat meer verstedelijkt, en je kunt hier zeer goed genieten van de Vlaamse cultuur. Daarbij mag de culinaire kant natuurlijk niet ontbreken: België is beroemd om haar frieten en chocolade, maar zeker ook vanwege het beroemde bier. Maar ook de rijke geschiedenis van België kan hier worden bezichtigd: er zijn vele musea en historische plaatsen aan de Belgische kust. Er is hier dus meer dan genoeg te beleven om een verblijf van een paar dagen te rechtvaardigen.

De laatste bestemming die we op deze tocht door België aandoen, is Belgisch-Limburg. Hier kun je heerlijk Bourgondisch genieten. Hier worden veel kloosterbieren gebrouwen, net als veel andere heerlijke drankjes. Een rondleiding door een kloosterbrouwerij is eigenlijk verplichte kost als je in deze prachtstreek bent. Ook kun je uitstapjes maken naar steden als Maastricht, zodat je alvast weer kan wennen aan de Nederlandse cultuur.

Dit was slechts één van de vele mogelijkheden voor een rondtocht door België. België is klein, maar zeer gevarieerd. Dus raak je snel verveeld op vakantie? Ga eens lekker kamperen door België! Op campings kun je snel terecht, en kun je ook snel weer weg. Door de caravan mee te nemen, heb je een zeer dynamische vakantie, waarbij er altijd wel weer wat te ontdekken valt.