Campingkovarna.nl Berichten Een romantische huwelijksreis

Een romantische huwelijksreis

Veel pasgetrouwde stellen willen op huwelijksreis zoals in de film, maar na zo’n dure bruiloft valt zo’n vakantie vaak buiten budget. Meestal heeft dat twee gevolgen: óf het paar boekt een goedkoop hotelletje in een mooi land, óf ze blazen de huwelijksreis in zijn geheel af. Beide opties zijn natuurlijk niet erg aantrekkelijk, maar er is een vrij simpele oplossing. Een vakantie aan de Belgische kust kan net zo romantisch en leuk zijn als de Bahama’s of Hawaii, hoewel je dat misschien niet helemaal verwacht. Laat je hier dus overtuigen.

Allereerst kan het weer verrassend mooi zijn aan de Belgische kust, ondanks het feit dat het weer in buurland Nederland vaak nogal te wensen overlaat. Dat maakt dat je lange, romantische strandwandelingen kunt maken op je huwelijksreis. En na zo’n wandeling kun je heerlijk genieten van de Belgische keuken in een van de vele lokale restaurants.

Dat brengt ons bij het tweede punt: de Belgische cultuur. Aan de kust is een zeer brede culturele variatie aanwezig: in een vrij klein gebied liggen zowel toeristische kustplaatsen als historische dorpen en grote steden.  Dat zorgt ervoor dat er altijd wel wat is dat jullie samen kunnen doen. Je kunt bijvoorbeeld een stadswandeling (met of zonder gids) maken, of heerlijk bourgondisch genieten op een van de vele terrasjes die hier overal te vinden zijn. En als je in België bent, mogen bier en chocolade natuurlijk niet ontbreken!

De derde en laatste reden om te kiezen voor de Belgische kust als bestemming voor je huwelijksreis, is de reistijd. Vanuit Nederland ben je er in maximaal drie uurtjes rijden, terwijl veel populaire huwelijksreisbestemmingen een vlucht van minstens vijf uur vereisen. En dat is nog exclusief de tijd die je op vliegvelden doorbrengt! En over vliegvelden gesproken: daar raakt je bagage nogal snel zoek. En een huwelijksreis moet de perfecte afsluiter zijn van een prachtig huwelijk, dus wil je daar natuurlijk niet aan beginnen met de gedachte dat je alleen nog de kleding hebt die je ’s ochtends hebt aangetrokken. Als je zelf je bagage vervoert, heb je de garantie dat je bagage zich in jouw voertuig bevindt.

Kortom: België is een goedkoop, maar fantastisch alternatief voor de dure huwelijksreislocaties. Er is veel te beleven, het weer is (over het algemeen) prima en je hebt geen last van vliegveldperikelen. Kom dus heerlijk met zijn tweetjes tot rust, en begin jullie leven samen op de ideale manier!