Campingkovarna.nl Berichten De voordelen van kamperen

De voordelen van kamperen

Ieder jaar kiezen meer en meer mensen voor een andere manier dan vakantie vieren dan zij doorgaans doen. Er is namelijk een duidelijke trend zichtbaar waarin steeds meer gezinnen op vakantie gaan met een caravan of een tent. De dure hotels en verre bestemmingen lijken het ook dit jaar weer te gaan verliezen van de meer goedkopere opties, waarbij vooral het aantal mogelijkheden voor kinderen met gezinnen een doorslaggevende rol lijkt te hebben. Kamperen heeft dan ook een heel aantal stevige voordelen die het zeer aantrekkelijk kan maken voor mensen om te kiezen voor deze vorm van vakantie, en dit heeft maar een heel klein beetje met de crisis zelf te maken. Het is namelijk voornamelijk een keuze.

Geld besparen?

Geld besparen tijdens de crisis is een logische keuze, maar als we ergens niet op willen besparen, dan is het de vakantie. Hoogstens wordt er gesneden in het aantal reisjes, maar de vakantie zelf is heilig. Nu kun je het geld besteden aan een duur hotel, maar je kunt ook gaan kamperen waardoor je het geld over zal houden voor leuke dingen tijdens de vakantie. Klinkt een stuk beter voor de meeste gezinnen en dat is het ook.

Maar het gaat niet alleen maar om geld. Bij kamperen hoef je je een stuk minder druk te maken om de kinderen, zij kunnen geen dure vazen omgooien of andere gasten storen, tijdens het kamperen letten de buren namelijk vaak ook een beetje op. De omringende natuur biedt tal van mogelijkheden en ook de tent of caravan kunnen precies zo ingericht worden dat het een leuke kampeer vakantie wordt voor iedereen. Ook het idee van terug gaan naar een simpele stijl met het eigen gezin is een manier van vakantie vieren die ervoor zorgt dat veel gezinnen weer een stuk dichter bij elkaar komen. Zeker zonder een mobiele telefoon of internet.